Περιγραφή πιάτου:
Πράσινη σαλάτα με μπαλίτσες από φέτα και ντομάτα. Αναμιγνύεται με τζίντζερ dressing και σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένο σκορδόψωμο. Γαρνίρεται με τραγανά κομματάκια bacon .
Ιδιαιτερότητα:
Το μίγμα για τα Feta Cheese balls δεν θα πρέπει να γίνει αλοιφή.
Τα Feta Cheese balls πρέπει να σερβίρονται κρύα.
Για το Dressing κρατάμε μόνο το χυμό του τζίντερ και όχι τα κομματάκια.
Το ψωμί του Toasted Bread είναι μια φέτα από μπαγκέτα χωρισμένη στη μέση, με μήκους 25 cm.
Α’ Προετοιμασία
Feta Cheese balls (απόδοση 150 gr.)
Υλικά
Φέτα σκληρή 90gr
Ντομάτα χωρίς τη φλούδα 50gr
Tabasco 4 σταγόνες
Εκτέλεση
1. Κόβετε τη ντομάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.
2. Λιώνετε τη φέτα και πρόσθετε τη ντομάτα και το Τabasco.
3. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Χωρίζετε το μίγμα σε 14 ίσα μέρη.
5. Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και το αφήνετε για μία ώρα στο ψυγείο.
Dressing (απόδοση20 gr.)
Υλικά
Ηλιέλαιο 20 gr.
Λευκό ξύδι 7 gr.
Αλάτι ½ tsp.
ζίντζερ 8 gr.
Εκτέλεση
- Λιώνετε το τζίντερ και απομακρύνετε τις ίνες.
- Ανακατεύετε το ξύδι, το τζίντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.
Toasted Bread (απόδοση 98 gr.)
Υλικά
Μπαγκέτα 80gr.
Σκόρδο 4gr.
Βούτυρο 20gr.
Εκτέλεση
1. Λιώνετε το σκόρδο.
2. Αναμιγνύετε το βούτυρο με το σκόρδο και το λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
3. Αλείφετε τη μπαγκέτα με το λιωμένο βούτυρο και τη ψήνεται στο γκριλ για 7 λεπτά
Crunchy bacon squares (απόδοση 15 gr.)
Υλικά
Bacon 35
Πιπέρι τριμμένο ¼ tsp
Εκτέλεση
1. Ψήνετε το Bacon μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανό.
2. Προσθέστε λίγο πιπέρι και κόψτε το σε μικρά τετραγωνάκια.
Β’ Εκτέλεση
Υλικά
Φύλλα σαλάτα 70 gr
Μαρούλι Romaine 70gr
Toasted Bread 98gr
Crunchy bacon bacon squares 15gr
Feta Cheese balls 150gr
Dressing 20 gr
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σαλάτα, το μαρούλι Romaine και το Dressing.
2. Σε μια πιατέλα στρώνετε το Toasted Bread και από πάνω στρώνετε τη σαλάτα.
3. Γαρνίρετε ομοιόμορφα με τα Feta Cheese balls και τα Crunched bacon squares.
29 Οκτωβρίου, 2012 στο 12:19 μμ
Σ΄ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα!
29 Οκτωβρίου, 2012 στο 10:36 πμ
Πάρα πολύ ωραία πρόταση Θεανώ!
Τα μπαλάκια φέτας με ενθουσιάζουν, το μπέικον πάντα το τρώω ευχάριστα και η ιδέα να σερβιριστεί η σαλάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί είναι απλά φανταστική!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!