1 κιλό ντομάτες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
250 ml νερό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Μια χούφτα μαϊντανό
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Crouton για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε βραστό νερό ώστε να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε 2-4 λεπτά και τις βγάζουμε να κρυώσουν.
Χαράσσουμε ένα σταυρό στην κορυφή τους και τις ξεφλουδίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τις και τα σκόρδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε ολόκληρο τον μαϊντανό, το αλάτι , τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε στη φωτιά να κατεβάσουν τα ζουμιά οι ντομάτες και να μαλακώσουν πάρα πολύ.
Περνάμε τις ντομάτες από τη σήτα. Πετάμε τον πουρέ και κρατάμε τα υγρά.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον πελτέ και το κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη παρμεζάνα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι λιώσει η παρμεζάνα και να αποκτήσει η σούπα την υφή που θέλουμε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό . Γαρνίρουμε με τα crouton και σερβίρουμε.
2 Νοεμβρίου, 2012 στο 8:12 πμ
Φαίνεται εξαιρετική Θεανώ!
Νόστιμη, ελαφριά και πολύ μέσα στο φθινοπωρινό κλίμα!
Φιλιά!