Thanks giving Turkey


Για την σημερινή γιορτή ετοιμάσαμε μπούτια γαλοπούλας στο φούρνο μαριναρισμένα σε γλυκό κρασί και πορτοκάλι.

Υλικά για 4 μερίδες

4 μπούτια γαλοπούλας
400 ml μαυροδάφνη
3 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι ξερό
6 κ.σ. Βούτυρο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι χοντροκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπούτια γαλοπούλας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τη μαυροδάφνη.
Στύβουμε τα 2 πορτοκάλια και βάζουμε το χυμό τους στο μπολ με τη γαλοπούλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπούτια γαλοπούλας χωρίς τα υγρά από το μπολ.
Αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο τα μπουτάκια γαλοπούλας και προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στους 210ο κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει (περίπου από 10-15 λεπτά).
Κόβουμε το πορτοκάλι σε ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω από τα μπούτι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο για μιάμιση ώρα μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αν τα μπούτια δεν είναι πολύ χοντρά θα χρειαστεί λίγο λιγότερος χρόνος.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει.
Βγάζουμε τη γαλοπούλα, περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.

Αναρτήθηκε στις Thanks giving Turkey. Leave a Comment »

Σχολιάστε